نامه قلب

امروزه مردم نسبت بوسیله گذشته، بیشتر غذاهای پرکالری مصرف می کنند و از طرفی تکان بدنی آنان نیز کمتر از گذشته شده است، بنابراین یکی از مهم ترین مداخلات به منظور پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی – عروقی مصالحه رژیم غذایی است.

باید توجه کرد که عوامل موثر داخل بروز بلای ناگهانی های قلبی - عروقی شامل اختلال تو روغن های خون و ارتفاع وجود داشتن سطح کلسترول خون، کم تحرکی، ضیق خون بالا، رژیم غذایی نامناسب، استرس و فشارهای فکری و روانی، چاقی و مصرف دخانیات است.

اندرز های تغذیه ای موثر درون پیشگیری و کنترل عوامل خطر مصیبت های قلبی-عروقی عبارتند از:

- اعتدال و تنوع داخل دستور کار غذایی یومیه: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد حاجت برای حفظ کردن سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که داخل پنج گروه واقعی غذایی یعنی قسمت قسمت کردن نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت، تخم مرغ، بقولات و مغزها، ثمر ها و سبزی ها معرفی می شوند.

- کاهش استعمال روغن و چربی تو برنامه غذایی: سعی کنید غذاها را تا کمیت امکان به رخ آب پز، بخارپز یا کبابی استفاده کرده و از سرخ کردن زیاد غذا خودداری کنید. همچنین مصرف غذاهای سرخ شده، سوسیس، کالباس، خامه، چیپس، پفک، سس ها، مغز، دل و قلوه، کله و پاچه را در پروگرام غذایی تان کاهش دهید و غشا مرغ و چربی های قابل مشاهده گوشت و مرغ را قبل از طبخ جدا کرده و از سرنوشت های کمینه چرب گوشت ها استفاه کنید. همچنین از گوشت های اندک چرب مانند مرغ و ماهی به جای گوشت قزل استفاده کنید و حداقل دو بار تو هفته ماهی مصرف کنید؛ چرا که روغن موجود در ماهی از انوع چربی های کاری است. حال به جای سرخ کردن ماهی، آن را به شکل بخارپز و خواه تنوری استفاده کنید. از روغن زیتون بخاطر سرخ کردن خوردنی مصرف نکنید

- توجه بوسیله جنس چربی مصرفی: از روغن های مایع قرین چربی که و چربی آفتابگردان به جای روغن حیوانی و چربی نباتی جامد، بخاطر پیشگیری از افزودن کلسترول خون استفاده کنید. از مصرف غذاهای سرخ کرده پرهیز کرده و درون عارض ضرورت از روغن مخصوص قزل کردنی استفاده کنید. از طرف چربی جامد هیدروژنه، حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که ریسک ابتلا به امراض قلبی و عروقی را تکثیر می دهد. از طرفی استعمال چربی زوج و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی، باید متعادل باشد. بنابراین از چربی های منی معمولی (غیر سرخ کردنی) و چربی که در سرخ کردن غذاها (بوسیله دلیل حس این روغن ها به حرارت بالا) استفاده نکنید.

- کاهش استفاده مواد قندی: مصرف م از وزن مواد قندی و نشاسته ای قرین برنج، ماکارونی، شیرینی، کیک، شکلات، مربا، عسل و نوشابه ها، باعث افزایش وزن، بلندی رفتن تنگ کردن خون و روغن خون شده و منجر بوسیله بروز بیماری های قلبی عروقی می شود. بنابراین باید در برنامه غذایی یومیه از مصرف م از پیمانه آنها خودداری کرد.

- کاهش کاربرد نمک: کاربرد نمک باید به هنگام تدارک و طبخ غذا کاهش یابد و از نمکدان در هنگام صرف کردن غذا و قاعده سفره مصرف نشود. همچنین از مصرف غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده آماده، به برهان دارا بودن مقادیر زیادی نمک و از استعمال زیاد از حد غذاهای بی قرار مانند ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور، سوسیس و کالباس خودداری کنید و از سبزی های تازه مانند سیر، لیموترش تازه، آب نارنج، آویشن، شوید و . برای گشایش طعم غذا و کاهش استفاده نمک استفاده کنید. کدام مواد غذایی فیبر دارند؟

- تکثیر مصرف فیبر: فیبرها ترکیباتی هستند که در دیواره سلول های گیاهان مثل سبزی ها، علیه ها، سبوس، غلات کامل، حبوبات و مغزها بود دارند. مصرف فیبرها خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی را کاهش می دهند و همچنین از یبوست پیشگیری می کنند.

- تکثیر مصرف ثمر ها و سبزی ها در دستور کار غذایی روزانه: دشت ها و سبزی ها داخل پیشگیری از بیماری هایی مشابه بلای ناگهانی های قلبی – عروقی و فدایی از انواع سرطان ها به خصوص سرطان های سیستم گوارشی و یبوست موثرند. بنابراین نصیحت می شود که یومیه سه گانه الی پنج واحد میوه و سبزی در پروگرام غذایی خویشتن کاربرد کنید. چه کنیم که قلبی سالم داشته باشیم؟

بنابر اعلام دکه بهبود تغذیه وزارت بهداشت، برای داشتن قلب تندرست اولا فعالیت بدنی، ورزش منظم، شایان با سن و وضعیت جسمانی خویشتن را فراموش نکنید و روزمره حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید. دوم اینکه استرس و فشارهای روانی یکی از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است، بنابراین روش های کنترل و برخورد مناسب با استرس را یاد بگیرید.

ایسنا

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها