به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، آنچه در ابلاغیه سابق الذکر حائز بزرگی بوده، این است که مشتریان متاخر یک ماه پس از صدور کد امکان معامله خواهند داشت. در این راستا، قبولی درون آزمون باشگاه کارگزاران یا راه اندازی بورس شرط صدور کد معاملاتی است. همچنین شخص متعهد می شود سیگنال فروشی و . نکند، در مدت کد مسدود می شود.

تو این میان مسئولان بورس، دلیل این تصمیم را نیاز به تخصص و بصیرت تازه واردها به بورس اعلام کرده و می گویند با توجه بوسیله اینکه این روزها سرمایه گذاری داخل بازار سرمایه رونق دارد و ممکن است افرادی که مسبوق این بازار می شوند دانش کافی نداشته باشند و از آنجاکه این جنس سرمایه گذاری نیازمند تخصص و دانش است، چنین تصمیمی خمود شده است.

این تصمیم درحالی پژمان شده که مخالفان آن به خشکی امدن این باورند که اولا چنین تصمیمی نباید در قالب ابلاغیه اخبار شود. ثانیا افراد را از حق قانونی شان که همان سودا و فروش سهام است محروم می نرم و دیگر اینکه فداکار بندهای آن با قوانین راسته سرمایه درون تعارض است.

ولی تو روی دیگر سکه، موافقان هستند که باور دارند این ابلاغیه به جلوگیری از ورود کدهای جدید که از بازار سرمایه آگاهی ندارند و تشجیع آن ها بوسیله سمت کارگزاری ها می انجامد. ابلاغیه صلاحیت این حجم از مقررات را ندارد

در این راستا یک حقوق دان با اعتراف اینکه راسته سرمایه یک راسته تخصصی و خویشتن تنظیم است که داخل تزیین اقتصادی هر کشوری جایگاه مهمی دارد، به ایسنا گفت: بازار سرمایه ایران نیز از این روال مستثنی نیست. مساله عمده داخل راسته سرمایه دو رکن ناشر و سهام دار است. تو واقع سهام دار در بازار سرمایه مهم ترین نقش را ایفا می کند زیرا باعث انتقال و جابه جایی سهام می شود.

وی با بیان اینکه سهام داران در میدان سرمایه به دو گروه حقیقی و حقوقی شاخه می شوند، اظهار کرد: سهام داران راسته سرمایه باید از قواعد کلی معاملات تو ترتیب حقوقی و ضابطه مدنی تبعیت کنند. علاوه بر قوانینی که داخل قانون مدنی برای معاملات و خرید و فروش درنظر گرفته شده است، سازمان بورس حزن یک سری قوانین بوسیله نشانی رگولاتور و انتظام کننده و ناظر این راسته گلچین می نرم.

این حقوق دان  با اشاره به دستورالعمل روز گذشته سازمان بورس، نشانی کرد: این دستورالعمل چند نکته بسیار مهم دارد. ابتدا آنکه در بند دو ماده ۱۹۰ قانون مدنی اهلیت طرفین بخاطر معامله را تبیین و شفاف کرده که بی مانند باید خویشی قانون مدنی باشد. رشد، بلوغ و عقل مهم ترین محدودیت ها و شرایط بخاطر معامله است. بیع و ابتیاع سهام هم از این قاعده مستثنی نیست و سودا و فروش سهام دقیقا معامله و بیع است که پیوستگی می افتد. از طرفی باید این حق را بوسیله نهاد ناظر انصاف که نظارت هایی را روی خرید و فروش سهام ارتکاب بدهد اما این بازرسی باید داخل یک پارادایم و چارچوب عرفی و هنجار صحیح صورت بگیرد.  

وی در ادامه با اشعار اینکه داخل سلاله مراتب، ابتدا قانون، سپس آیین نامه، بعد دستورالعمل که به پسند هیات مدیره دایره بورس می رسد و پس ازآن ابلاغیه از وقار برخوردار است، توضیح داد: این ظرفیت از تغییرات و ضابطه گذاری متاخر نباید در قالب ابلاغیه باشد. زیرا که ابلاغیه استعداد و امکان و صلاحیت انتقال این حجم از مقررات را ندارد. ابلاغیه برای دستورهای اداری و اجرایی استفاده و توسط مدیریت ها صادر می شود درحالی که مطالبی که در این ابلاغیه است فراتر از این حد بوده و می تواند در قالب دستورالعمل و تا اینکه آیین مجله  باشد. بینوایی سهام داران از عبث قانونی شان

این حقوق دان کارشناس حقوقی بازار سرمایه با اشاره به تاکید ابلاغیه مذکور مبنی پهلو اینکه افراد یک ماه پس ازآن از شهود کد معاملاتی حق معامله دارند، گفت: در بند یک و دو این ابلاغیه گفته شده است که حاضر شدن  استعداد ارتکاب معامله برای این کدها مستم سپری شدن مدت یک ماه از تاریخ صدور و منوط به همکاری متقاضیان کدهای معاملاتی جدید و قبولی آنان تو آزمونی است که توسط کانون کارگزاران برگزار می شود. اینکه در یک ابلاغیه و حتی دستورالعمل و حتی قانون های بسرنوشت شوم دچار کردن یک ماه اشخاص را از حق استفاده از آنچه که برایشان تثبیت  شده است محروم کنیم معتمد تراشیدن. مانند اینکه ساختمان ای را به کسی بفروشیم و بگوییم تا یک ماه راست کاربرد از این خانه را ندارید.

وی در مورد مقاطعه قبولی در آزمون نیز اظهار کرد:موسسه بورس زمان بیع را تعیین می درنگ درحالی که شرط قبولی در آزمون را هم گذاشته است. این دو با یکدیگر تعارض دارند. قطعا این حق طبیعی سازمان بورس است که به سطح علمی شریک شدن کنندگان در معاملات ورود کند ولی قبولی در آزمون ملازمه ای با یک ماه به تاخیر افتادن در حق معامله ندارد. ممکن است برای محدودیت کد معاملاتی صادر شود، فردا تو آزمون شرکت بطی ء و پذیرش هم شود، چرا باید حق خرید و ابتیاع سهام برای این فرد ۲۹ روز قفا بیفتد؟ عملا این بی مانند از حقی که دارد محروم می شود. خطا نگاری مجدد سیگنال فروشی

این حقوق دان با رمز بوسیله تبصره شش ماده دو ابلاغیه سازمان بورس گفت: تو این تبصره ذکر شده است که خرید و فروش سهام در ارائه های اولیه، سودا و سودا امتیاز، تسهیلات مسکن، اوراق با در آمد ثابت و واحدهای سرمایه گذاری مجری ها از این مصوبه مستثنی هستند. نکته اساسی در ابتدای تبصره است که هم بوسیله فروش و اندوه به معامله عرضه های اولیه اشاره دارد. خرید سهام تو ارائه های اولیه قدیم با سود همراه بوده و  نکته درون ابتیاع آن است.

وی امتداد قسط: مبنای این ابلاغیه این است که سطح علمی افرادی که کد می گیرند به حدی برسد که بتوانند درون میدان سودا و فروش کنند. این موضوع این تعارض دارد با تبصره مذکور. اگر محدودیت سهامی را تو نمایش اولیه می خرد برای زمان فروش ان بوسیله سطحی از آگاهی نیاز دارد.

این حقوق دان در ادامه با اشاره بوسیله تعهدنامه ای که افراد درمورد سیگنال فروشی باید صحه کنند، بیان کرد: در سد یک ماده ۴۹ ضابطه بازار اوراق بهادار تذکر شده است هرگونه فعالیت داخل بازار سرمایه که نیازمند مجوز است و بی همتا بدون مجوز انجام می دهد جرم است. یعنی برای این موضوع قبلا بزه نگاری شده و جریمه ای تیمار درون رویت خمود شده است. تو این تعهدنامه عملا ذکر شده است اگر بی مانند وارد شبکه های اجتماعی شده و سیگنال فروشی کند موسسه می تواند کد را ببندد. این درون شرایطی است که باید کانال سیگنال فروشی بسته شود و این مسدود کردن کد مغایر با بند یک ماده ۴۹ قانون بازار و اوراق بهادار است. مانند این است که به دلیل گواهی مجله نداشتن راننده، سرنشینان را مجرم بدانند. ورود بدون آگاهی انسان به راسته سرمایه غیراصولی است

این درحالی است که  مجتبی شهبازی - یک تحلیلگر راسته سرمایه - در گفت وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه افرادی که کد اولی هستند سرمایه زیادی را وارد راسته نمی کنند توضیح داد: ابتکاری واردها اکثرا برای عرضه اولیه باخبر راسته می شوند و این موضوع روی سیلان آتی راسته تاثیری ندارد.

وی ضمن مثبت ارزیابی کردن ابلاغیه روز گذشته موسسه بورس اظهار کرد: در حال فراهم وضعیت به صورتی شده است که انسان بدون تخصص و آگاهی کد می گیرند و دانا بازار تنخواه می شوند. این فرآیند غیراصولی بوده و در طولانی گیتی رد شده است.

شهبازی با تاکید به خشکی امدن اینکه داخل راسته تنخواه حرفه ای مردم نباید به صورت یمین باخبر شوند اظهار کرد: این موضوع در ایران مکان نیفتاده است و مسئولان صدور کد متاخر را مباهات می دانند اما باید توجه داشت که مردم معمولی درگیر بازار شده اند نه فردی که دارای تخصص است.

وی با ابرام بر اینکه هر روشی که جلوگیری کننده آسیب نهایی به سرمایه گذاران جدیدالورود شود رفتار خوبی است، گفت: به دید غلام ابلاغیه راه اندازی شروع ای بخاطر افزایش آگاهی مردم است و اینکه آدم به صندوق ها و کارگزاری ها برای سرمایه گذاری و ورود به میدان سرمایه مراجعه کنند. نقش کرونا تو ابلاغیه دایره بورس

یک تحلیلگر بازار تنخواه با اشاره به شیوع کرونا در کشور گفت: البته من دریافتن می کنم بخشی از این تصمیم به موضوع عالمگیر ویروس کرونا تو کشور و جلوگیری از هجوم موج کد اولی ها تو کارگزاری ها است و ممکن است درون آینده اصلاحاتی روی آن صورت بگیرد.

شهبازی در ادامه با اشاره به بورس های جهانی همچنین گفت: داخل بورس های جهانی آدم بوسیله صورت یمین وارد میدان سرمایه نمی شوند. داخل اروپا مردم باید حتما از یک کارگزاری کمک بگیرند تا این کارگزاری آنها را آگاه نرم و در نهایت تعهدنامه ای امضاء کرده و همگی کار بزرگ ها را می پذیرند. این موضوع در کشور ما رواج ندارد و حتی کارگزاران ما تو حدی نیستند که بتوانند این فقره را انجام دهند. ورود به بورس مشروط شد | شرایط صدور کد معاملاتی برای مشتریان جدید

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها